Logo no.boatexistence.com

Hvordan begrense innkoblingsstrømmen?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan begrense innkoblingsstrømmen?
Hvordan begrense innkoblingsstrømmen?

Video: Hvordan begrense innkoblingsstrømmen?

Video: Hvordan begrense innkoblingsstrømmen?
Video: Why use Current Limiting Resistors | AddOhms #8 2024, Juli
Anonim

Innkoblingsstrømmen kan reduseres ved å øke spenningsstigetiden på belastningskapasitansen og redusere hastigheten som kondensatorene lades med.

Hvordan lager du startstrømbegrenser?

Det er to måter å designe innkoblingsstrømbegrenser ved å bruke motstandsbegrensningsmetoden. Den første er å legge til en seriemotstand for å redusere strømstrømmen i kretslinjen, og den andre er å bruke linjefilterimpedans i AC-forsyningsinngang.

Hvordan begrenser du strømmen i en krets?

Gjeldende begrensende komponenter

  1. Sikring og motstander. Disse brukes til enkel begrensning av strøm. …
  2. Circuit Breakers. Strømbrytere brukes til å slå av strømmen akkurat som sikringen, men responsen deres er tregere og kanskje ikke effektiv for sensitive kretser.
  3. Termistorer. …
  4. Transistorer og dioder. …
  5. Strømbegrensningsdioder.

Hvor brukes innkoblingsstrømbegrenser?

En innkoblingsstrømbegrenser er en komponent som brukes for å begrense innkoblingsstrøm for å unngå gradvis skade på komponenter og unngå at sikringer går eller bryter ut effektbrytere. Negativ temperaturkoeffisient (NTC) termistorer og faste motstander brukes ofte for å begrense innkoblingsstrøm.

Hvordan forhindrer du en startstrøm i en transformator?

En praktisk måte å begrense innkoblingsstrømmen i en transformator er ved å bruke en NTC-termistor Bildet nedenfor viser en NTC-termistor plassert i kretskortet for å gi optimal innkoblingsbeskyttelse (figur 2). Figur 2: NTC-termistoren er plassert i serie med inngangsledningen for å begrense innkoblingsstrømmen i en transformator.

Anbefalt: