Logo no.boatexistence.com

Hva er kontrastfarger?

Innholdsfortegnelse:

Hva er kontrastfarger?
Hva er kontrastfarger?

Video: Hva er kontrastfarger?

Video: Hva er kontrastfarger?
Video: COLOR THEORY BASICS: Use the Color Wheel & Color Harmonies to Choose Colors that Work Well Together 2024, Kan
Anonim

I fargeteori er kontrastfarger, også kjent som komplementærfarger, farger fra motsatte segmenter av fargehjulet. Farger som er rett overfor hverandre på et grunnleggende fargehjul gir maksimal kontrast.

Hva er eksempler på kontrastfarger?

To farger fra forskjellige segmenter av fargehjulet er kontrastfarger (også kjent som komplementære eller sammenstøtende farger). For eksempel er rød fra den varme halvdelen av fargehjulet og blå er fra den kjølige halvdelen. De er kontrasterende farger.

Hvordan bruker du kontrastfarger?

Bruk en forståelse av grunnleggende fargeteori for å mikse og matche antrekk fra garderoben din

  1. Start med analoge farger. …
  2. Omfavn komplementære farger. …
  3. Bruk tilbehør som ikke «matcher». Med mindre du går for et fullstendig monokromt utseende, ikke bekymre deg for å matche beltet ditt til vesken og skoene. …
  4. Bland nøytrale farger.

Hva er forskjellen mellom komplementær- og kontrastfarger?

Fargekontrast og komplementære farger skaper en perfekt estetisk balanse for forbrukernes øyne. Fargekontrast innebærer å bruke to forskjellige farger med forskjellige mengder fargetone og nyanse. Komplementærfarger er to farger som er motsatte av hverandre på fargehjulet.

Hva er en kontrastfarge til blått?

Fordi oransje står motsatt blått på fargehjulet, er det et naturlig komplement til blått. Denne behagelige kombinasjonen gir også en energigivende kontrast som er perfekt for et travelt kjøkken.

Anbefalt: