Logo no.boatexistence.com

Hvordan gjøkfugl legger egg?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan gjøkfugl legger egg?
Hvordan gjøkfugl legger egg?

Video: Hvordan gjøkfugl legger egg?

Video: Hvordan gjøkfugl legger egg?
Video: Common Cuckoo chick ejects eggs of Reed Warbler out of the nest.David Attenborough's opinion 2024, Kan
Anonim

Avleparasitter legger eggene sine i reirene til andre fugler, kjent som verter, og lar deretter vertsfuglene ruge og mate ungene sine. … En gjøk kan pile inn i et reir uten tilsyn, snappe opp et egg, legge en tett kopi og være borte innen 10 sekunder.

Hvor legger gjøkfuglene eggene sine?

gjøk (Cuculus canorus) er en avlsparasitt; dvs. den legger eggene i reirene til andre fugler, som fungerer som fosterforeldre for gjøkungene.

Skyver gjøkfugler egg fra reiret?

Gjøken demonstrerer eggkastingsadferden når de bare er klekkeunger. Når gjøkeggene er plassert i vertsredet og de klekkes, vil de skyve de andre artenes egg ut av reiret med ryggen.

Hvorfor legger gjøken eggene sine?

Gjøken legger eggene sine i andre fuglers reir for å spare seg selv for anstrengelsene med å oppdra sine egne unger … Under disse omstendighetene er det fornuftig for vertsfuglene å tolerere tilleggsarbeid involvert i å oppdra gjøkene i reiret for å unngå å sette livet til deres eget avkom i fare.

Hvorfor lager gjøk ikke reir?

Alternativ C er en gjøkfugl. Den vanlige gjøkfuglen lager ikke sitt eget rede. De oppdrar ikke sine egne unge. I stedet legger hunnen eggene sine i reirene til andre fugler, som så oppdrar gjøkungen i stedet for sine egne.

Anbefalt: