Logo no.boatexistence.com

Hvordan dyrker du fingerbør fra frø?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan dyrker du fingerbør fra frø?
Hvordan dyrker du fingerbør fra frø?

Video: Hvordan dyrker du fingerbør fra frø?

Video: Hvordan dyrker du fingerbør fra frø?
Video: Hvordan dyrke delphiniumblomster fra frø - fra å plante frø til blomstrende delphiniumplante 2024, Kan
Anonim

For å starte tommelbærfrø må du etterligne deres naturlige miljø og skjære og kaldlagre frøene Scarification etterligner en fugls fordøyelsessystem og hjelper til med å skade frøskallet, som vil stimulere spiring. Du kan gjøre dette ved å pulsere dem i en blender med litt vann.

Hvor fort vokser fingerbøll?

Fingerbørplanten kan bli opptil 2 meter høy. De nye skuddene bærer etter to-tre år.

Kan du dyrke fingerbøll?

Rørbær klarer seg godt i jord med et pH-nivå -- som måler surhet eller alkalitet i jorda -- på 6 til 7. … Men fingerbør vokser naturlig i en rekke forskjellige jordarter. Stokkbær kan plantes i desember eller januar i varmere klima, som California; pottesorter kan imidlertid plantes om våren.

Vokser fingerbøll i skygge?

Fingerbørn (Rubus parviflorus), som vokser i store flekker, er en vakker busk med fremtredende hvite blomster og store stjerneformede blader som danner et tett dekke. Stilkene er tornløse. … Thimbleberry vil vokse i full skygge, men busken vil være frodigere og bære mer frukt når den får mer lys.

Er fingerbørplanten invasiv?

Den er hjemmehørende i Nord-Amerika, hvor den er utbredt i Vesten, og i Canada hvor den raskt invaderer forstyrrede områder. Det introduserte området inkluderer deler av Europa, hvor det dyrkes og har blitt naturalisert og invasivt i noen tilfeller, og også Australia.

Anbefalt: