Logo no.boatexistence.com

Kan asymmetriske føflekker være godartede?

Innholdsfortegnelse:

Kan asymmetriske føflekker være godartede?
Kan asymmetriske føflekker være godartede?

Video: Kan asymmetriske føflekker være godartede?

Video: Kan asymmetriske føflekker være godartede?
Video: Iain McGilchrist Λ John Vervaeke: God, Being, Meaning 2024, Kan
Anonim

Hvis du ser på en godartet eller ufarlig føflekk, er den vanligvis symmetrisk. På den annen side er en bekymrende føflekk asymmetrisk, noe som betyr at hvis du kutter i to, ser ikke de to sidene like ut. Godartede føflekker har vanligvis en vanlig, rund kant. Kreftføflekker har en tendens til å ha uregelmessige kanter.

Kan en normal føflekk være asymmetrisk?

A - asymmetri

Vanlige føflekker har symmetrisk form, noe som betyr at hvis du skulle tegne en linje nedover i midten, ville begge halvdelene se like ut. Asymmetriske føflekker er unormale og bør sjekkes av lege.

Kan uregelmessige føflekker være godartede?

Atypiske føflekker, også kjent som dysplastic nevi, er uvanlige føflekker som har uregelmessige trekk under mikroskopet. Selv om de er godartede, er de verdt mer oppmerksomhet fordi personer med atypiske føflekker har økt risiko for melanom, en farlig hudkreft.

Er alle ujevne føflekker kreft?

Mens atypiske føflekker anses å være pre-cancerous (mer sannsynlighet for å bli til melanom enn vanlige føflekker), får ikke alle som har atypiske føflekker føflekkreft.

Kan uregelmessige føflekker ikke være kreftfremkallende?

Atypiske føflekker ligner veldig på melanom: begge er asymmetriske, flerfargede, har en uregelmessig kant og kan vokse over tid. Selv om ikke alle atypiske føflekker er forstadier til føflekker, kan de bli kreftfremkallende føflekker eller melanom.

Anbefalt: