Logo no.boatexistence.com

Hva er quipu-ordbok?

Innholdsfortegnelse:

Hva er quipu-ordbok?
Hva er quipu-ordbok?

Video: Hva er quipu-ordbok?

Video: Hva er quipu-ordbok?
Video: Incan Quipu (communication system) 2024, Kan
Anonim

substantiv. en enhet som består av en ledning med knyttet strenger i forskjellige farger, brukt av de gamle peruanerne til å ta opp hendelser, føre regnskap osv.

Hva brukes quipu til?

Kipuen eller khipuen er både vanlig og mystisk. Laget av bomulls- eller ullknyttede snorer, var det ryggraden i det byråkratiske og sentraliserte Inka-imperiet, brukt for å registrere mengder varer og antall personer Beregningene var desimaler, den høyeste knuten står for én, den neste for 10, deretter 100, 1000 og så videre.

Er quipu et eget substantiv?

Quipu er et substantiv. Et substantiv er en type ord hvis betydning bestemmer virkeligheten. Substantiv gir navn på alle ting: mennesker, gjenstander, sensasjoner, følelser osv.

Hvordan bruker du quipu i en setning?

RhymeZone: Bruk quipu i en setning. Det var mange tilfeller av conquistadorer som kom inn i Inkariket og lærte å bruke quipuen. Hun møtte Esteban da hun ble tatt av guvernør Pizarro som ville at hun skulle lese den gyldne quipu. Inkaene brukte knyttede snorer kjent som quipu (eller khipu) for å føre opptegnelser.

Hva er den riktige definisjonen av Quechua?

1: en familie av språk som snakkes av indiske folk i Peru, Bolivia, Ecuador, Chile og Argentina. 2a: et medlem av et indisk folk i sentrale Peru. b: en gruppe folkeslag som utgjør det dominerende elementet i Inkariket.

Anbefalt: