Logo no.boatexistence.com

Hva gjør amyloider?

Innholdsfortegnelse:

Hva gjør amyloider?
Hva gjør amyloider?

Video: Hva gjør amyloider?

Video: Hva gjør amyloider?
Video: What Does Heroin Do To Your Body? 2024, Kan
Anonim

Amyloid reduserer hjertets evne til å fylles med blod mellom hjerteslagene Mindre blod pumpes for hvert slag, og du kan oppleve kortpustethet. Hvis amyloidose påvirker hjertets elektriske system, kan hjerterytmen din bli forstyrret. Amyloidrelaterte hjerteproblemer kan bli livstruende.

Hva er funksjonen til amyloid?

Amyloid-beta-forløperproteinet er et viktig eksempel. Det er et stort membranprotein som norm alt spiller en viktig rolle i nevral vekst og reparasjon Men senere i livet kan en ødelagt form ødelegge nerveceller, noe som fører til tap av tanke og hukommelse i Alzheimers sykdom.

Hva er hovedårsaken til amyloidose?

Generelt er amyloidose forårsaket av oppbyggingen av et unorm alt protein k alt amyloid. Amyloid produseres i beinmargen din og kan avsettes i ethvert vev eller organ.

Er amyloider bra?

Og det andre er at ikke alle amyloider er dårlige- noen er biologisk nyttige og har blitt valgt ut for sin fordelaktige funksjon i løpet av evolusjonshistorien. En slik "god" amyloid genereres av et RNA-bindende protein k alt cytoplasmatisk polyadenyleringselementbindende protein (CPEB).

Hva er forventet levealder for en person med amyloidose?

I gjennomsnitt lever personer med familiær ATTR-amyloidose i 7 til 12 år etter de får diagnosen sin, ifølge Genetic and Rare Diseases Information Center. En studie publisert i tidsskriftet Circulation fant at personer med villtype ATTR-amyloidose lever i gjennomsnitt ca. 4 år etter diagnosen.

Anbefalt: