Logo no.boatexistence.com

Formel for broglie-bølgelengden?

Innholdsfortegnelse:

Formel for broglie-bølgelengden?
Formel for broglie-bølgelengden?

Video: Formel for broglie-bølgelengden?

Video: Formel for broglie-bølgelengden?
Video: De Broglie Wavelength Problems In Chemistry 2024, Juli
Anonim

deBroglie-bølgelengden er definert som følger: lambda=h/mv, der den greske bokstaven lambda representerer bølgelengden, h er Plancks kontant, m er partikkelens masse og v er hastigheten.

Hvordan beregner du de Broglie-bølgelengden?

Bruk de Broglie-bølgeligningen λ=hmv λ=h m v for å løse bølgelengden til det bevegelige elektronet. Trinn 3: Tenk på resultatet. Denne svært lille bølgelengden er omtrent 1/20 av diameteren til et hydrogenatom. Når vi ser på ligningen, øker bølgelengden ettersom elektronets hastighet avtar.

Hva er formelen til de Broglie-ligningen?

λ=h/mv, hvor λ er bølgelengde, h er Plancks konstant, m er massen til en partikkel, som beveger seg med en hastighet v. de Broglie antydet at partikler kan vise egenskapene til bølger.

Hva er de Broglies bølgelengde?

De Broglie-bølgelengden til en partikkel indikerer lengdeskalaen der bølgelignende egenskaper er viktige for den partikkelen. De Broglie-bølgelengden er vanligvis representert med symbolet λ eller λdB For en partikkel med momentum p, er de Broglie-bølgelengden definert som: λdB =hp

Hva er Lambda-formelen?

Bølgelengde er vanligvis betegnet med den greske bokstaven lambda (λ); den er lik hastigheten (v) til et bølgetog i et medium delt på frekvensen (f): λ=v/f. …

Anbefalt: