Hva betyr baroklinitet?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr baroklinitet?
Hva betyr baroklinitet?

Video: Hva betyr baroklinitet?

Video: Hva betyr baroklinitet?
Video: Hva du betyr 2024, September
Anonim

I væskedynamikk er barokliniteten til en lagdelt væske et mål på hvor feiljustert trykkgradienten er fra tetthetsgradienten i en væske. I meteorologi er en baroklinisk strømning en der tettheten avhenger av både temperatur og trykk.

Hva er barotropisk og baroklinisk?

Den barotrope komponenten av en strømning kan defineres som dybdegjennomsnittet strømning. Baroclinic betegner den dybdeavhengige delen av strømmen … Den barotropiske strømmen er strømmen ved nullkryssingsdybden til den barokliniske modusen. Det er strømningskomponenten som virker for å kansellere havoverflatestrømmen.

Hva er barotropiske forhold?

BAROTROPIC- Region med uniform temperaturfordeling; Mangel på fronter… Det å være omtrent det samme hver dag (varmt og fuktig uten kalde fronter for å kjøle ned ting) ville vært en barotropisk atmosfære. En del av ordet barotropisk er tropisk. De tropiske breddegrader er barotropiske. Det er ingen fronter i tropene.

Hva er barotrop ustabilitet?

Barotrop ustabilitet er en bølgeustabilitet assosiert med horisontal skjærkraft i en jet-lignende strøm Barotropiske ustabiliteter vokser ved å trekke ut kinetisk energi fra middelstrømsfeltet. Baroklinisk ustabilitet er imidlertid assosiert med vertikal skjæring av middelstrømmen.

Hva er atmosfærens barokliniske tilstand?

En atmosfærisk tilstand der tettheten avhenger av både temperatur og trykk og der den geostrofiske vinden varierer med høyden og er relatert til den horisontale temperaturgradienten via den termiske vindligningen.

Anbefalt: