Behandler immunologer lupus?

Innholdsfortegnelse:

Behandler immunologer lupus?
Behandler immunologer lupus?

Video: Behandler immunologer lupus?

Video: Behandler immunologer lupus?
Video: Top 10 Autoimmune Diseases A Rheumatologist Diagnose and Treat 2024, September
Anonim

En revmatolog er en lege som har spesialisert seg på revmatiske sykdommer (leddgikt og andre betennelseslidelser som ofte involverer immunsystemet). Kliniske immunologer (leger som spesialiserer seg på sykdommer i immunsystemet) kan også behandle personer med lupus.

Behandler immunologer autoimmune lidelser?

En immunolog behandler helseproblemer forårsaket av problemer med immunsystemet Immunologer, også kjent som allergikere, er leger som diagnostiserer, behandler og arbeider for å forebygge forstyrrelser i immunsystemet. Du kan oppsøke en immunolog hvis du har mat eller sesongmessige allergier, høysnue, eksem eller en autoimmun sykdom.

Hva slags lege kan diagnostisere lupus?

Mange mennesker som har (eller mistenker at de har) lupus, oppsøker en revmatolog (eller barnerevmatolog hvis de er barn eller tenåringer). Denne typen leger spesialiserer seg på å diagnostisere og behandle sykdommer i ledd og muskler.

Er lupus en immunologi?

Bakgrunn: Systemisk lupus erythematosis (SLE) er en kompleks og klinisk heterogen autoimmun sykdom. En rekke immunologiske defekter bidrar til SLE, inkludert dysregulert medfødt og adaptiv immunrespons.

Hva slags lege behandler lupus antikoagulant?

Vanligvis behandles lupus av rheumatologists Revmatologer er internleger eller barneleger (eller begge deler) som spesialiserer seg på diagnostisering og behandling av leddgikt og andre sykdommer i ledd, muskler og bein, samt visse autoimmune sykdommer, inkludert lupus og revmatoid artritt.

Anbefalt: