Hva er renning og innslag?

Innholdsfortegnelse:

Hva er renning og innslag?
Hva er renning og innslag?

Video: Hva er renning og innslag?

Video: Hva er renning og innslag?
Video: What is Warp and Weft in Textile? Identification of Warp and Weft 2024, September
Anonim

Renning og veft er de to grunnleggende komponentene som brukes i veving for å gjøre tråd eller garn om til stoff. De langsgående eller langsgående renningsgarnene holdes stasjonære i strekk på en ramme eller vevstol mens tverrveften (noen ganger innslag) trekkes gjennom og føres over og under renningen.

Hvilken vei er innslag?

Weft/Warp-retning – Hvilken er hvilken? Renningstrådene løper på langs i en vevstol og holdes stasjonære i strekk, mens de tverrgående vefttrådene, også referert til som fylling, settes over-og-under renningen.

Hva er mer renning eller innslag?

Warps garn er sterkere sammenlignet med veftgarn. Under vevingen holdes renningene under høy spenning, beveger seg opp og ned for skurdannelse. Renningsgarn er finere enn veftgarn.

Hva er varp- og innslagsretning?

Varp og fyll (også k alt innslag) refererer til orienteringen til vevd stoff. Renningsretningen refererer til trådene som går i lengden av stoffet … Fyllingen, eller veften, refererer til garnene som trekkes og settes inn vinkelrett på renningsgarnene på tvers av bredden av garnet. stoff.

Hva er veftmateriale?

Weftmaterialer er vanligvis bøyelige og har en naturlig bøyning som garn, men de kan også være stive og av forskjellige tykkelser. Ethvert garn i butikken vår kan brukes som veft (selv roving fiber), men vi har fremhevet noen nedenfor i to kategorier; garn for veving av konstruerte tekstiler og garn for lek.

Anbefalt: