Logo no.boatexistence.com

Hva er interaurale forskjeller?

Innholdsfortegnelse:

Hva er interaurale forskjeller?
Hva er interaurale forskjeller?

Video: Hva er interaurale forskjeller?

Video: Hva er interaurale forskjeller?
Video: Where is Sound Coming From? | How Humans Use Sound LOCALIZATION 2024, Kan
Anonim

Den interaurale nivåforskjellen er forskjellen i lydstyrke og frekvensfordeling mellom de to ørene Når lyden beveger seg, forsvinner styrken. For eksempel, hvis du er veldig nær en høy lyd, vil den høres høyt ut for deg. Men hvis du er et stykke unna den samme høye lyden, vil den ikke være like høy.

Hva er interaurale intensitetsforskjeller?

IID-en oppstår fra det faktum at, på grunn av skyggen av lydbølgen ved hodet (hodeskygge), en lyd som kommer fra en kilde plassert på den ene siden av hodet vil ha en høyere intensitet, eller være høyere, ved øret nærmest lydkilden. …

Hva forårsaker interaurale intensitetsforskjeller?

Intensitetsforskjeller mellom ørene kan skyldes to faktorer: forskjeller i avstanden lyden må bevege seg til de to ørene og forskjeller i i hvilken grad hodet kaster en lydskygge Jo større lydskyggen som kastes av hodet, desto større er nivåforskjellen mellom ørene.

Når vil du bruke en interaural tidsforskjell?

A lyd som kommer til oss fra høyre kommer inn i høyre øre et brøkdel av et sekund før den kommer inn i venstre øre. Fordi vårt auditive system kan oppdage denne millisekundforskjellen i timing, kan vi bruke interaural tidsforskjell for å finne ut om en lyd kommer fra venstre eller høyre.

Hvor beregnes interaural forskjell?

En forbigående ITD kan måles ved bruk av en tilfeldig støystimulus og beregnes som tidsforskjellen mellom en fastsatt topp av støystimulusen som når ørene. Hvis stimulansen som brukes ikke er brå, men periodisk, måles pågående ITDer.

Anbefalt: