Logo no.boatexistence.com

Hvordan oppstår missense-mutasjoner?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan oppstår missense-mutasjoner?
Hvordan oppstår missense-mutasjoner?

Video: Hvordan oppstår missense-mutasjoner?

Video: Hvordan oppstår missense-mutasjoner?
Video: Missense mutation 3-D 2024, Kan
Anonim

En missense-mutasjon oppstår når det er en feil i DNA-koden og ett av DNA-baseparene endres, for eksempel, byttes A med C. Denne enkeltendringen betyr at DNA nå koder for en annen aminosyre, kjent som en substitusjon.

Hvor ofte forekommer missense-mutasjoner?

Den mest tallrike klassen av proteinendrende mutasjoner er missense-mutasjoner, der et enkelt kodon endres for å kode for en annen aminosyre. På average bærer 2 % av mennesker en missense-mutasjon i et gitt gen (2).

Hva skjer i missense-punktmutasjon?

En missense-mutasjon er når endringen av et enkelt basepar forårsaker substitusjon av en annen aminosyre i det resulterende proteinet. Denne aminosyresubstitusjonen har kanskje ingen effekt, eller den kan gjøre proteinet ufunksjonelt.

Hvordan oppstår mutasjoner naturlig?

Mutasjoner oppstår spontant ved lav frekvens på grunn av den kjemiske ustabiliteten til purin- og pyrimidinbaser og feil under DNA-replikasjon. Naturlig eksponering av en organisme for visse miljøfaktorer, som ultrafiolett lys og kjemiske kreftfremkallende stoffer (f.eks. aflatoksin B1), kan også forårsake mutasjoner.

Hvor oppstår mutasjoner Hvordan oppstår mutasjoner?

Mutasjoner kan skyldes DNA-kopieringsfeil gjort under celledeling, eksponering for ioniserende stråling, eksponering for kjemikalier k alt mutagener, eller infeksjon med virus Kimlinjemutasjoner forekommer i eggene og sædceller og kan overføres til avkom, mens somatiske mutasjoner forekommer i kroppsceller og overføres ikke.

Anbefalt: