Logo no.boatexistence.com

Hva gjør en induktor?

Innholdsfortegnelse:

Hva gjør en induktor?
Hva gjør en induktor?

Video: Hva gjør en induktor?

Video: Hva gjør en induktor?
Video: Most Interesting Component of Circuit "Inductor" 2024, Juli
Anonim

En induktor har funksjonene utvikler elektromotorisk kraft i retningen som reduserer fluktuasjoner når en fluktuerende strøm flyter og lagrer elektrisk energi som magnetisk energi.

Hva brukes induktorer til?

Induktorer brukes vanligvis som energilagringsenheter i svitsjede strømenheter for å produsere likestrøm Induktoren, som lagrer energi, leverer energi til kretsen for å opprettholde strømflyten under "av" koblingsperioder, og muliggjør dermed topografier der utgangsspenningen overstiger inngangsspenningen.

Hvordan påvirker en induktor en krets?

Effekten av en induktor i en krets er å motsette endringer i strømmen gjennom den ved å utvikle en spenning over den proporsjonal med endringshastigheten til strømmen … Spenningens amplitude er proporsjonal med produktet av amplituden (IP) til strømmen og frekvensen (f) til strømmen.

Hvorfor bruke en induktor i stedet for en kondensator?

A kondensator lagrer energi i et elektrisk felt; en induktor lagrer energi i et magnetfelt. … Hvis en induktiv krets kobles fra en strømforsyning, vil induktoren midlertidig opprettholde strømmen. En annen måte å si dette på er at kondensatorer "motstår" endringer i spenning og induktorer "motstår" endringer i strøm.

Hva er forskjellen mellom en induktor og en kondensator?

En av hovedforskjellene mellom en kondensator og en induktor er at en kondensator motsetter seg en endring i spenning mens en induktor motsetter seg en endring i strømmen Videre lagrer induktoren energi i form av et magnetfelt, og kondensatoren lagrer energi i form av et elektrisk felt.

Anbefalt: