Logo no.boatexistence.com

Hva er maheshwari-silke?

Innholdsfortegnelse:

Hva er maheshwari-silke?
Hva er maheshwari-silke?

Video: Hva er maheshwari-silke?

Video: Hva er maheshwari-silke?
Video: Куликовская Битва. Литература в основе официальных доказательств. 2024, Kan
Anonim

Maheshwari Silk kommer ned fra byen Maheshwar, Madhya Pradesh, og er et arvestoff vevd av Mercerized Cotton og Chanderi-garn. Den har en ekstremt fin tekstur og delikat vevestil.

Hva er forskjellen mellom Maheshwari og Chanderi?

Maheshwari-sareer bruker flere lineære mønstre og færre motiver mens chanderi-sareer bruker mange motiver og stort sett er tradisjonelle blomster. I chanderi saree lages designene på veft, mens i Maheshwari saree lages designene på renning i begynnelsen og innslaget forblir det samme.

Hva er spesielt med Maheshwari-sarees?

Den unike egenskapen til en Maheshwari-saree er den vendbare kanten. Kanten er utformet på en slik måte at begge sider av sareen kan bæres. Dette er lok alt kjent som �Bugdi�.

Hvor er Maheshwari-sarees fra?

Den vakre unnfangelsen av Maheshwari-saree dateres tilbake til 1700-tallet ved Maheshwar i Madhya Pradesh. Disse sareene ble opprinnelig laget av ren silke, men med tiden ble bomullsgarn introdusert i innslaget.

Er Maheshwari bomull eller silke?

Maheshwari bomull-silke sarees laget av håndverksklyngene i byen Maheshwar er håndvevd med en teknikk som har blitt bevart av samfunnet siden det 5. århundre e. Kr. Sareene er utviklet under beskyttelse av Maratha-dronningen Devi Ahilya Bai Holkar, og har en kongelig nåde!

Anbefalt: