Logo no.boatexistence.com

Hva er medisinsk veneseksjon?

Innholdsfortegnelse:

Hva er medisinsk veneseksjon?
Hva er medisinsk veneseksjon?

Video: Hva er medisinsk veneseksjon?

Video: Hva er medisinsk veneseksjon?
Video: Hva er medisinsk fysikk? 2024, Kan
Anonim

En terapeutisk veneseksjon er fjerning av et volum blod (vanligvis 450 ml) som en behandling for visse tilstander i blodet Snakk med legen din eller klinisk sykepleier hvis du har spørsmål eller bekymringer, eller ønsker mer informasjon om tilstanden du har og hvordan den har blitt diagnostisert.

Hva er en veneseksjon i medisin?

Hva er en veneseksjon og hva gjør den? Dette er den enkleste og raskeste måten å redusere antall røde blodlegemer i blodet Det vil redusere mengden blod i kroppen ved å fjerne omtrent en halvliter (en halv liter) blod kl. en gang. Det ligner prosedyren som brukes for å donere blod.

Hvordan gjøres en veneseksjon?

Det er en enkel prosedyre som gjøres akkurat som å ta blodprøver eller gi en bloddonasjon – en lege eller sykepleier setter en nål inn i blodåren din og samler opp litt blod. Pasienter med PV har vanligvis omtrent alt fra 350 ml til 500 ml blod fjernet under veneseksjon.

Hva betyr veneseksjon?

Venesection ( Phlebotomi) er handlingen med å ta ut eller fjerne blod fra sirkulasjonssystemet gjennom et kutt (snitt) eller punktering med det formål å analysere, bloddonere eller behandle for blodsykdommer.

Hva er bivirkningene av veneseksjon?

Venesection er generelt trygt og har få bivirkninger. Mulige komplikasjoner inkluderer lok alt venepunkturstedhematom, flebitt, nerveskade, venøs arrdannelse, hypovolemi og vasovagal synkope Pasienten bør også advares om å føle seg sløv i noen dager etter inngrepet.

Anbefalt: