Logo no.boatexistence.com

Drap multippel sklerose deg?

Innholdsfortegnelse:

Drap multippel sklerose deg?
Drap multippel sklerose deg?

Video: Drap multippel sklerose deg?

Video: Drap multippel sklerose deg?
Video: Constructing an Angle of 75 degrees 2024, Kan
Anonim

Kan en person dø av multippel sklerose? De fleste mennesker med MS dør ikke av det, selv om noen studier tyder på at det forkorter forventet levealder med seks eller syv år. Det som kan drepe mennesker med MS er komplikasjoner av sykdommen, inkludert lungeinfeksjoner (lungebetennelse) og sepsis, en livstruende respons på infeksjon.

Hvordan dør du av multippel sklerose?

En diagnose av MS er ikke en dødsdom. Multippel sklerose er ikke dødelig, bortsett fra i svært sjeldne tilfeller. I avanserte stadier av sykdomsprogresjon er det mulig å dø av komplikasjoner relatert til MS (som infeksjoner eller lungebetennelse). Det er imidlertid langt fra vanlig.

Hvor sannsynlig er det å dø av MS?

Det er sjelden, men ikke umulig, at noen dør av MS selv. Noen mennesker med MS utvikler imidlertid funksjonshemninger som gjør dem svært sårbare for alvorlige komplikasjoner som kan føre til døden.

Blir MS verre med alderen?

Over tid vil symptomene slutte å komme og gå og begynne å bli stadig verre Endringen kan skje kort tid etter at MS-symptomer dukker opp, eller det kan ta år eller tiår. Primær-progressiv MS: I denne typen blir symptomene gradvis verre uten noen åpenbare tilbakefall eller remisjoner.

Hvor lenge kan du leve med MS-sykdom?

MS i seg selv er sjelden dødelig, men komplikasjoner kan oppstå fra alvorlig MS, som bryst- eller blæreinfeksjoner, eller svelgevansker. Gjennomsnittlig levealder for personer med MS er rundt 5 til 10 år lavere enn gjennomsnittet, og dette gapet ser ut til å bli mindre hele tiden.

Anbefalt: