Logo no.boatexistence.com

Hva er den internasjonale kvinnedagen?

Innholdsfortegnelse:

Hva er den internasjonale kvinnedagen?
Hva er den internasjonale kvinnedagen?

Video: Hva er den internasjonale kvinnedagen?

Video: Hva er den internasjonale kvinnedagen?
Video: What Is International Women's Day? 2024, Kan
Anonim

Den internasjonale kvinnedagen er en global høytid som feires årlig 8. mars for å minnes kvinners kulturelle, politiske og sosioøkonomiske prestasjoner.

Hva betyr den internasjonale kvinnedagen?

Den internasjonale kvinnedagen er en dag for å anerkjenne og hedre kvinner over hele verden for bidragene vi gir hver dag til samfunnet.

Hvorfor feirer vi den internasjonale kvinnedagen?

Historien om den internasjonale kvinnedagen

FN feiret sin første offisielle internasjonale kvinnedag 8. mars under det internasjonale kvinneåret i 1975. … Det er en dag for å anerkjenne de ekstraordinære handlingene til kvinner og å stå sammen, som en samlet kraft, for å fremme likestilling rundt om i verden

Hvorfor kalles den internasjonale kvinnedagen?

Denne datoen ble valgt av FN som den internasjonale kvinnedagen for å minnes en kvinnedemonstrasjon i Petrograd (Sankt Petersburg), Russland, i 1917 som markerte vendepunktet i den russiske revolusjonen… FN trakk global oppmerksomhet til kvinners bekymringer i 1975 ved å oppfordre til et internasjon alt kvinneår.

Hva er temaet for den internasjonale kvinnedagen 2020?

Årets tema for den internasjonale dagen, " Women in leadership: Achieving a equal future in a COVID-19 world", feirer den enorme innsatsen til kvinner og jenter rundt om i verden verden for å forme en mer likeverdig fremtid og komme seg etter covid-19-pandemien.

Anbefalt: