Logo no.boatexistence.com

Hvilken konge giftet seg med Jezebel?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken konge giftet seg med Jezebel?
Hvilken konge giftet seg med Jezebel?

Video: Hvilken konge giftet seg med Jezebel?

Video: Hvilken konge giftet seg med Jezebel?
Video: Our Lady of Mount Carmel: FULL FILM, documentary, history, of Brown Scapular and Lady of Mt. Carmel 2024, Kan
Anonim

En fønikisk prinsesse som tilber Baal, den hedenske fruktbarhetsguden, Jezebel gifter seg med kong Ahab av det nordlige riket Israel.

Hva skjedde med kong Akab og Jesabel?

Elijah konfronterte Akab i vingården og spådde at han og alle hans arvinger ville bli ødelagt og at hunder i Jisreel ville sluke Jesabel. Noen år senere omkom Akab i kamp med syrerne. Jezebel levde videre i omtrent ti år til.

Hvem er Jezebel 1 Konge?

Jezebel (/ˈdʒɛzəbəl, -bɛl/; hebraisk: אִיזֶבֶל‎, moderne: ʾĪzével, tiberisk: ʾĪzeḇel) var datteren til Ithobaal I av Tyrus og kona til Akab, Israels konge, ifølge Kongeboken i den hebraiske bibelen (1 Kongebok 16:31).

Hvorfor var Akab den verste kongen?

I historien om kong Akab (I Kg 16.29-22.40) er Akab erklært for å være den verste personen i den hebraiske bibelen (I Kg 21.25) tilsynelatende fordi han gjentar de beryktede forbrytelsene til King Saul, kong David og kong Salomo … Som et resultat av assosiasjonene blir Akabs onde status utfordret.

Er Jezebel et godt navn?

Dette hebraiske navnet betyr " ikke opphøyd" - men bortsett fra negative betydninger, er det faktisk et kult navn, og har den trendy Z-smellen i midten. Dessuten vet du at din Jezebel vil være god som gull, så gi henne sjansen til å la dette navnet skinne.

Anbefalt: