Logo no.boatexistence.com

Skal jeg grave opp blinde påskeliljer?

Innholdsfortegnelse:

Skal jeg grave opp blinde påskeliljer?
Skal jeg grave opp blinde påskeliljer?

Video: Skal jeg grave opp blinde påskeliljer?

Video: Skal jeg grave opp blinde påskeliljer?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Kan
Anonim

Hvis dette er tilfelle, kan du grave dem opp på forsommeren, når de er i dvale eller nesten så, skille løkene fra hverandre og plante dem på nytt. Alle løkene blomstrer etterhvert, men hvis du trenger plass, kan det være lurt å forkaste de mindre, siden de ikke blomstrer på minst et år eller to.

Kan blinde påskeliljer komme seg?

Påskeliljer som ikke blomstrer, kommer opp blind, produserer fortsatt mange blader og enten ingen blomster eller svært få kan påvirkes av flere faktorer: … Bare sørg for at at du holder dem godt vannet fra planting om høsten, når de starter vekstperioden, til bladene har blitt gule og døde tilbake.

Hvorfor kommer påskeliljene mine opp blinde?

Den kanskje vanligste årsaken til at påskeliljeblindhet er for grunt beplantning … Hvis jorden din er sand, frittdrenerende og ganske "dårlig", er det lurt å plante enda dypere. Påskeliljeløk som er plantet grunt har en tendens til å dele seg og vokse mange små løker. Disse er for umodne og små til å blomstre.

Hva kan jeg gjøre med mine blinde påskeliljer?

Blomster skal fjernes eller klemmes av (dødhodet) når de blekner. Unngå å rydde opp i løvet ved å binde bladene til en knute; la dem dø naturlig. Etter blomstring, la en periode på minst seks uker før bladene fjernes eller klippes.

Hva skal man gjøre med påskeliljer når de er ferdige med å blomstre?

Etter at påskeliljer blomstrer om våren, la plantene vokse til de dør IKKE klipp ned tidligere. De trenger tid etter blomstringen for å lagre energi i løkene til neste års blomstring. For å fjerne de døde plantene, klipp dem enten av ved bunnen, eller vri bladene mens du drar lett.

Anbefalt: