Logo no.boatexistence.com

Bør grunnloven tolkes strengt eller løst?

Innholdsfortegnelse:

Bør grunnloven tolkes strengt eller løst?
Bør grunnloven tolkes strengt eller løst?

Video: Bør grunnloven tolkes strengt eller løst?

Video: Bør grunnloven tolkes strengt eller løst?
Video: How Should the Constitution Be Interpreted? Originalism vs. Interpretivism 2024, Kan
Anonim

Over tid kan imidlertid den løse tolkningen av paragrafer som generell velferd få uheldige konsekvenser, ettersom regjeringen begynner å se ingen grenser for sin makt, og krenker grunnleggende konstitusjonelle friheter. … Dermed er en rigid og streng tolkning av grunnloven best på lang sikt

Er grunnloven løs eller streng?

Loose tolkningen sier at den føderale regjeringen kan gjøre det som er bra for landet selv om grunnloven ikke eksplisitt tillater det, men den strenge tolkningen sier at den føderale regjeringen kan bare gjøre det grunnloven sier at den kan gjøre.

Hvem mente grunnloven burde tolkes løst?

Ja, Alexander Hamilton og federalistene støttet generelt ideen om en løs tolkning eller konstruksjon av grunnloven. De skilte seg fra de demokratiske republikanerne, ledet av Thomas Jefferson, som ønsket å tolke grunnloven strengt.

Hva er en løs tolkning av Grunnloven?

Alexander Hamilton og hans tilhengere favoriserte en løs tolkning av grunnloven, noe som betydde at de mente at dokumentet tillot alt som det ikke uttrykkelig forbød. Dette sto i skarp kontrast til Thomas Jeffersons strenge tolkning.

Hva er løs og streng tolkning av Grunnloven?

The Loose tolkning sier at den føderale regjeringen kan gjøre det som er bra for landet selv om grunnloven ikke eksplisitt tillater det, men den strenge tolkningen sier at den føderale regjeringen kan bare gjøre det grunnloven sier at den kan gjøre.

Anbefalt: