Logo no.boatexistence.com

Når en rotfylling blir dårlig?

Innholdsfortegnelse:

Når en rotfylling blir dårlig?
Når en rotfylling blir dårlig?

Video: Når en rotfylling blir dårlig?

Video: Når en rotfylling blir dårlig?
Video: Extraction Vs Root canal Treatment: Advantages and Disadvantages of each! 2024, Juli
Anonim

Det kan ta uker, måneder eller til og med år før en mislykket rotfylling kommer til overflaten. Du kan gjenkjenne symptomene på infeksjon, som for eksempel misfarging av tenner, kviser på tannkjøttet eller hevelse fordi du allerede har vært gjennom rotbehandling én gang. Hvis du ikke søker behandling igjen, kan infeksjonen spre seg til andre tenner.

Kan en mislykket rotkanal fikses?

Å lære tegn og symptomer på en mislykket rotfylling kan hjelpe deg med å få behandling og redde den naturlige tannen din. Heldigvis kan endodontisten behandle den mislykkede rotkanalen din med gjenbehandling eller kirurgi.

Hva skjer hvis en rotfylling blir dårlig?

En ubehandlet mislykket rotfylling er en alvorlig infeksjonDet kan danne en smertefull og farlig abscess, og i noen tilfeller til og med føre til en septisk infeksjon. Når det gjelder infisert massevev, hvis du velger å ikke ha endodontisk behandling eller kirurgi, er det eneste alternativet å trekke ut den infiserte tannen.

Hvor lenge varer en rotfylling?

Ifølge American Association of Endodontists har rotfyllinger en suksessrate på over 95 %, og i de fleste tilfeller varer de hele livet.

Kan en rotkanal bli infisert?

En rotfylling fjerner massen av en tann som har blitt infisert eller skadet av tannråte eller andre skader. Rotkanaler kan redde tenner og anses som svært trygge. Rotkanalinfeksjoner er ikke vanlig, men det er en liten sjanse for at en tann blir infisert selv etter at en rotfylling er utført

Anbefalt: