Logo no.boatexistence.com

Hva er zygomaticotemporal foramen?

Innholdsfortegnelse:

Hva er zygomaticotemporal foramen?
Hva er zygomaticotemporal foramen?

Video: Hva er zygomaticotemporal foramen?

Video: Hva er zygomaticotemporal foramen?
Video: Hva er best av iskrem og trening? 2024, Kan
Anonim

Den zygomaticotemporale foramen er en liten foramen i den anteromediale overflaten av det zygomatiske beinet som overfører den zygomaticotemporale nerven (en gren av den zygomatiske nerven fra maxillærdelingen av trigeminusnerven) og zygomaticotemporale kar.

Hva forsyner den zygomaticotemporale nerven?

Den zygomaticotemporale nerven, som oppstår fra maxillærdelingen av trigeminusnerven, innerverer huden i tinningregionen … Nerven går oppover pannen og stiger opp under frontalismuskelen og gir også innervering til konjunktiva og huden på øvre øyelokk.

Hvilken nerve kommer ut gjennom Zygomaticofacial foramen?

Den zygomaticofaciale grenen (ZFb) av den zygomatiske nerven passerer gjennom den laterale veggen av banen anterolater alt og krysser zygomaticofacial foramen (ZFFOUT).

Hvilken er kilden til den zygomaticotemporale nerven?

Den zygomaticotemporale nerven (zygomaticotemporal gren, temporal gren) er en liten nerve i ansiktet. Den er avledet fra den zygomatiske nerven, en gren av maksillærnerven (CN V2). Det fordeles til huden på siden av pannen.

Hva innerverer den zygomatiske ansiktsnerven?

Den zygomatiske ansiktsnerven løper langs den nedre ytre delen av banen, og kommer til overflaten av ansiktet gjennom et foramen i det zygomatiske beinet. Den passerer deretter gjennom orbicularis oculi og innerverer huden over kinnets prominens.

Anbefalt: