Logo no.boatexistence.com

Hva er cerebral aterosklerose?

Innholdsfortegnelse:

Hva er cerebral aterosklerose?
Hva er cerebral aterosklerose?

Video: Hva er cerebral aterosklerose?

Video: Hva er cerebral aterosklerose?
Video: Единая Защита от Кентавра и атеросклероза из 5 упражнений 2024, Kan
Anonim

Definisjon. Cerebral arteriosklerose er resultatet av fortykning og herding av veggene i arteriene i hjernen Symptomer på cerebral arteriosklerose inkluderer hodepine, ansiktssmerter og nedsatt syn. Cerebral arteriosklerose kan forårsake alvorlige helseproblemer.

Hva er hovedårsaken til aterosklerose?

Atherosclerosis er fortykning eller herding av arteriene forårsaket av oppbygging av plakk i den indre slimhinnen i en arterie Risikofaktorer kan omfatte høyt kolesterol- og triglyseridnivåer, høyt blodtrykk, røyking, diabetes, overvekt, fysisk aktivitet og spising av mettet fett.

Hvordan diagnostiseres cerebral aterosklerose?

Diagnose av sykdommen gjøres norm alt gjennom bildeteknologi som angiogrammer eller magnetisk resonanstomografiRisikoen for cerebral aterosklerose og tilhørende sykdommer ser ut til å øke med økende alder; men det er mange faktorer som kan kontrolleres i forsøk på å redusere risikoen.

Kan cerebral aterosklerose reverseres?

Medisinsk behandling kombinert med livsstils- og kostholdsendringer kan brukes for å forhindre at åreforkalkning blir verre, men de er ikke i stand til å reversere sykdommen Noen medisiner kan også foreskrives til øke komforten din, spesielt hvis du har bryst- eller bensmerter som et symptom.

Kan du leve et langt liv med åreforkalkning?

Dette kan føre til alvorlige helsehendelser som hjerteinfarkt og hjerneslag. Å leve sunt med aterosklerose er imidlertid mulig, og det er viktig. Plakk, som består av fett, kolesterol og andre stoffer, innsnevrer arteriene og øker sannsynligheten for at det dannes blodpropp.

Anbefalt: