Logo no.boatexistence.com

Er knust tann farlig?

Innholdsfortegnelse:

Er knust tann farlig?
Er knust tann farlig?

Video: Er knust tann farlig?

Video: Er knust tann farlig?
Video: Dieser Kuchen macht die Welt verrückt,weil er köstlich ist🥰 Einfach und lecker,zergeht auf der Zunge 2024, Kan
Anonim

Å forlate en brukket tann ubehandlet kan være farlig. Selv om det er en mindre sprekk, kan den fortsatt utsette tannen for hulrom og de underliggende nervene for infeksjon; dette kan ofte føre til en rotfylling.

Hva skjer hvis en brukket tann blir ubehandlet?

Hvis den ikke blir behandlet, kan en sprukket eller brukket tann bli for følsom, noe som gjør det vanskelig for deg å spise, tygge eller drikke noe som helst. En annen grunn til å få fikset en sprukket tann umiddelbart er, når den ikke behandles, risikerer du også å få en smertefull abscess til å vokse og komplisere situasjonen ytterligere.

Er en brukket tann alvorlig?

Bortsett fra smerte, utgjør en brukket tann trusselen om alvorlig infeksjon hvis den blir liggende. En brukket tann er som et ødelagt sår som er åpent for at bakterier kan komme inn etter eget ønske. Infeksjoner kan bli alvorlige og true tannen, tilstøtende tenner og hele kroppen hvis infeksjonen kommer inn i blodet.

Kan en brukket tann forårsake død?

Hvis den ikke behandles, i ekstreme og sjeldne tilfeller kan tannråte forårsake død Infeksjon i en øvre baktann kan spre seg til sinus bak øyet, hvorfra den kan gå inn i hjernen og forårsake død. Tannråte er en smittsom prosess forårsaket av syreproduserende bakterier.

Er det farlig å legge igjen en brukket tann i munnen?

Selv om den ødelagte tannen din ikke gjør vondt, du bør ikke la den være ubehandlet Det kan være mange flere alvorlige underliggende problemer som du har økt risiko for. En av de mest alarmerende mulige bivirkningene av en brukket tann er at matrester kan bli fanget inne, noe som fører til alvorlige infeksjoner.

Anbefalt: