Logo no.boatexistence.com

Betyr tidlig overgangsalder tidlig død?

Innholdsfortegnelse:

Betyr tidlig overgangsalder tidlig død?
Betyr tidlig overgangsalder tidlig død?

Video: Betyr tidlig overgangsalder tidlig død?

Video: Betyr tidlig overgangsalder tidlig død?
Video: Боевик, Научная фантастика | Гора Адамс: Пришельцы, выжившие монстры (2021), полнометражный фильм 2024, Kan
Anonim

(Reuters He alth) - Kvinner som går inn i overgangsalderen før de er 45 år har større sannsynlighet for å ha kardiovaskulære problemer og dø yngre enn kvinner som går inn i overgangsalderen senere i livet, ifølge en ny analyse.

Forkorter tidlig overgangsalder forventet levealder?

Kvinner som har tidlig overgangsalder har kortere forventet levealder og har økt risiko for å utvikle type 2-diabetes (T2D) tidligere i livet sammenlignet med kvinner som har overgangsalder kl. typisk eller senere alder, ifølge en studie publisert i Menopause.

Er det ille å gå i overgangsalderen tidlig?

Kvinner som opplever for tidlig overgangsalder (før 40 år) eller tidlig overgangsalder (mellom alderen 40 og 45 år) opplever en økt risiko for total dødelighet, hjerte- og karsykdommer, nevrologiske sykdommer, psykiatriske sykdommer, osteoporose og andre følgetilstander.

Hvilken alder anses som tidlig overgangsalder?

De fleste kvinner kommer i overgangsalderen mellom 45 og 55 år, med gjennomsnittsalderen rundt 51. Omtrent én prosent av kvinnene opplever imidlertid overgangsalder før de fyller 40 år. Dette er kjent som for tidlig overgangsalder. Overgangsalder mellom 41 og 45 år kalles tidlig overgangsalder.

Hva skjer når du går i overgangsalderen tidlig?

Symptomer på for tidlig overgangsalder er ofte de samme som oppleves av kvinner som gjennomgår naturlig overgangsalder og kan omfatte: Uregelmessig eller uteblitt menstruasjon Perioder som er tyngre eller lettere enn vanlig Hetetokter (en plutselig varmefølelse som sprer seg over overkroppen)

Anbefalt: