Logo no.boatexistence.com

Om imøtekommende pengepolitikk?

Innholdsfortegnelse:

Om imøtekommende pengepolitikk?
Om imøtekommende pengepolitikk?

Video: Om imøtekommende pengepolitikk?

Video: Om imøtekommende pengepolitikk?
Video: What is Accommodative Stance of the Monetary Policy | RBI Monetary Policy Review 2024, Kan
Anonim

Hva er imøtekommende pengepolitikk? Akkomoderende pengepolitikk, også kjent som lett pengepolitikk eller løs pengepolitikk, lar den finanspolitiske reserven øke i forhold til nasjonalinntekten og den positive funksjonen til pengeetterspørselen Denne politikken inkluderer generelt en senking av renter.

Hva er det motsatte av adekvat pengepolitikk?

Det motsatte er en stram pengepolitikk, som betyr økende renter. Akkomoderende pengepolitikk kan også omtales som enkel pengepolitikk.

Hva menes med imøtekommende holdning?

En imøtekommende holdning betyr en sentralbank vil kutte renten for å injisere penger i det finansielle systemet når det er nødvendig. En endring i denne holdningen til "nøytral" betyr at RBI vil endre kursene i alle retninger for å kontrollere pengemengden i systemet.

Hva er de fire typene pengepolitikk?

Sentralbankene har fire hovedverktøy for pengepolitikken: reservekravet, åpne markedsoperasjoner, diskonteringsrenten og renter på reserver.

Hva er RBI imøtekommende holdning?

Vel, når du hører ordet "akkommoderende holdning", bare vit at RBI ønsker å utvide pengemengden for å støtte den avtagende økonomiske veksten … For øyeblikket RBI ønsker at lånekostnadene skal være på undersiden slik at folk låner mer penger fra bankene. Når vi låner mer, kjøper vi eiendeler eller bruker dem.

Anbefalt: