Logo no.boatexistence.com

Bledeler du år gammel?

Innholdsfortegnelse:

Bledeler du år gammel?
Bledeler du år gammel?

Video: Bledeler du år gammel?

Video: Bledeler du år gammel?
Video: Тайна Слэндермэна / Mystery of Slender man (2013) 2024, Kan
Anonim

When to Hyphenate Year Old "Year old" bør bindes når det endrer et substantiv som følger etter det. Det vil si at når uttrykket beskriver alderen til en person, et sted eller en ting, og den går foran det substantivet i en setning, skal den skrives som år gammel.

Er 18-åring bindestrek?

År gammel eller år gammel? Grunnregelen er: Bruk bindestreker for aldre uttrykt som adjektiver før et substantiv eller som erstatning for et substantiv. Ikke bruk bindestreker når du bare oppgir alderen på noe.

Delstreker du alder?

Så for å oppsummere, bindestrek en alder når det er et substantiv eller når det er en modifikator som kommer foran et substantiv. Den viktigste gangen du ikke bindestrek en alder er når den kommer etter substantivet den endrer. Aldre er som alle andre sammensatte modifikatorer på den måten: du binder dem før substantivet, men ikke etter substantivet.

Bør du bindestrek 2 år?

Beststreker i tider fungerer på samme måte som i et hvilket som helst annet sammensatt adjektiv (se ovenfor), der ord fungerer sammen for å beskrive noe: hvis alderen er før substantivet, bruk bindestrek. Hvis det er etter, ikke Hun er en to år gammel jente [alle tre ordene fungerer sammen for å beskrive jenta]. Jenta er to år gammel.

Er den 10 år gammel eller 10 år gammel?

Når det brukes som adjektiv, er det riktige å si år gammel. En ti år gammel gutt sitter på sofaen. Når den brukes som en verbkonstruksjon, må den stemme overens med substantivet når det gjelder mengde. Gutten som sitter på sofaen er 10 år gammel.

Anbefalt: