Logo no.boatexistence.com

Skal gips i taket være vinkelrett eller parallell?

Innholdsfortegnelse:

Skal gips i taket være vinkelrett eller parallell?
Skal gips i taket være vinkelrett eller parallell?

Video: Skal gips i taket være vinkelrett eller parallell?

Video: Skal gips i taket være vinkelrett eller parallell?
Video: Укладка плитки на бетонное крыльцо быстро и качественно! Дешёвая плитка, но КРАСИВО! 2024, Kan
Anonim

Når gipsplater er installert, er det best å installere dem vinkelrett på takbjelkene, i stedet for parallelt med takbjelkene. Pass også på at stussleddene er forskjøvet, slik at sammenhengende sømmer unngås. En god måte å gjøre dette på er å legge ut panelene i et T-baneflisemønster.

Hvilken retning henger du takgips?

På kommersielle jobber krever brannkoder ofte at sømmer faller i hele lengden av innrammingen, så gipsplaten må henges vertik alt. På boligjobber er imidlertid gipsveggen på veggene vanligvis hengt horisont alt For vegger som er 9 fot høye eller kortere, har det en rekke fordeler å henge gipsplaten horisont alt.

Kan du kjøre gips parallelt med bjelkelag?

Du vil alltid sette gipsplaten din vinkelrett på støttene. Hvis støttene som er der nå kjører slik du ønsker å kjøre gipsplaten, kan du feste taket vinkelrett på bjelkelaget og deretter kjøre gipsveggen slik du vil ha den, som ville være parallell med bjelkene dine.

Skal jeg forskyve gipsplater i taket?

Det er ikke nødvendig å forskyve sømmer på takgips. Men fordi disse skjøtene er relativt vanskelige å fullføre - og har en tendens til å være merkbare i det ferdige produktet - er det en god idé å forskyve gipsplatene for å gjøre skjøtene mindre synlige.

Betyr det noen rolle hvilken side av gipsplater?

Funksjon. Den brune siden av gipsplater skal ikke vende ut. Den andre siden - som kan være grå, grønn eller blå, avhengig av type - skal vende utover. Unnlatelse av å orientere gipsveggen riktig vil føre til overflater som ser grove og uferdige ut selv når de er m alt.

Anbefalt: