Logo no.boatexistence.com

Hva er normalisering av lyd?

Innholdsfortegnelse:

Hva er normalisering av lyd?
Hva er normalisering av lyd?

Video: Hva er normalisering av lyd?

Video: Hva er normalisering av lyd?
Video: 30 глупых вопросов Data Engineer [Карьера в IT] 2024, Kan
Anonim

Lydnormalisering er bruken av en konstant mengde forsterkning på et lydopptak for å bringe amplituden til et målnivå. Fordi samme mengde forsterkning brukes over hele opptaket, er signal-til-støy-forholdet og den relative dynamikken uendret.

Bør du normalisere lyd?

Lyd bør normaliseres av to grunner: 1. for å få maksim alt volum, og 2. for samsvarende volum for forskjellige sanger eller programsegmenter. Toppnormalisering til 0 dBFS er en dårlig idé for alle komponenter som skal brukes i et flersporsopptak. Så snart ekstra behandlings- eller avspillingsspor legges til, kan lyden overbelastes.

Hva gjør normalisering av lyd?

Loudness-normalisering justerer opptaket basert på oppfattet lydstyrkeNormalisering skiller seg fra komprimering av dynamisk område, som bruker varierende nivåer av forsterkning over et opptak for å passe nivået innenfor et minimums- og maksimumsområde. Normalisering justerer forsterkningen med en konstant verdi over hele opptaket.

Hvilken dB skal jeg normalisere lyd til?

Så du kan bruke normalisering for å redusere den høyeste toppen ved å sette målet til bare under -3 dB, for eksempel -2,99 dB.

Er lydnormalisering dårlig?

Normalisering forringer ikke kvaliteten. Digital volumjustering betraktes som tapsfri… Blandingsingeniører, masteringeniører og andre personer som er involvert i lydproduksjon gjør det hele tiden, og de tenker ikke på det.

Anbefalt: