Logo no.boatexistence.com

Kan frontotemporal demens drepe deg?

Innholdsfortegnelse:

Kan frontotemporal demens drepe deg?
Kan frontotemporal demens drepe deg?

Video: Kan frontotemporal demens drepe deg?

Video: Kan frontotemporal demens drepe deg?
Video: frontotemporal demens del 1 2024, Kan
Anonim

En person med frontotemporal demens lever vanligvis mellom seks til åtte år etter diagnosen, selv om noen vil holde på lenger. Dødsårsaken er ikke selve sykdommen, men komplikasjoner fra symptomene.

Kan du dø av frontotemporal demens?

FTD er ikke livstruende ─ folk kan leve med det i årevis. Men det kan føre til økt risiko for andre sykdommer som kan være mer alvorlige. Lungebetennelse er den vanligste dødsårsaken, med FTD.

Hvor lenge kan du leve med frontotemporal demens?

Personer med frontotemporale lidelser lever vanligvis 6 til 8 år med tilstandene sine, noen ganger lenger, noen ganger mindre. De fleste dør av problemer relatert til avansert sykdom.

Hva er de siste stadiene av frontotemporal demens?

I senere stadier utvikler pasienter bevegelsesforstyrrelser som ustøhet, stivhet, treghet, rykninger, muskelsvakhet eller problemer med å svelge. Noen pasienter utvikler Lou Gherigs sykdom eller amyotrofisk lateral sklerose (ALS). Folk i sluttfasen av FTD kan ikke bry seg for seg selv.

Hvordan dreper FTD?

Cellulære studier av hjernen har vist at det er to typer proteiner som akkumuleres i hjerneceller i FTD – tau og TDP-43. Disse proteinansamlingene skader og dreper hjerneceller i frontal og/eller temporallappene. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, viser disse områdene krymping som kan påvises på MR-skanninger.

Anbefalt: