Logo no.boatexistence.com

Er kompensert levercirrhose?

Innholdsfortegnelse:

Er kompensert levercirrhose?
Er kompensert levercirrhose?

Video: Er kompensert levercirrhose?

Video: Er kompensert levercirrhose?
Video: ГЕНИАЛЬНОЕ БЛЮДО ИЗ СССР ОЧИЩАЮЩЕЕ СОСУДЫ 2024, Kan
Anonim

kompensert: Når du ikke har noen symptomer på sykdommen, anses du for å ha kompensert skrumplever Dekompensert: Når skrumplever har utviklet seg til det punktet at leveren har problemer med å fungere og du begynner å få symptomer på sykdommen, anses du for å ha dekompensert cirrhose.

Hvor lenge varer kompensert skrumplever?

Median overlevelse for pasienter med kompensert cirrhosis er ca. 9 til 12 år, mens median overlevelse blant pasienter med dekompensert cirrhosis synker betydelig til ca. 2 år.

Progredierer kompensert skrumplever alltid?

Prognose for kompensert cirrhosis

progresjonshastigheten er vanligvis langsom, spesielt i de tidlige fasene av sykdommen, og akselererer deretter etter at komplikasjoner av skrumplever oppstår.

Kan kompensert cirrhose behandles?

Pasienter med kompensert cirrhose har en høyere overlevelsesrate, og når de diagnostiseres tidlig, kan de bli screenet for fremtidig dekompensasjon. Når det er mulig, kan disse pasientene behandles for sin underliggende sykdom for å forhindre sykdomsprogresjon og unngå behov for levertransplantasjon.

Er kompensert skrumplever en dødsdom?

“ Og skrumplever er ikke en dødsdom” Dr. Sanjeev Sharma, en lege tilknyttet Tri-City Medical Center, sa at skrumplever er et resultat av gjentatt leverskade. Kroppens mekanisme for å reparere skaden fører til fibrose og knuter, eller arrdannelse, som resulterer i feil funksjon av leveren.

Anbefalt: