Logo no.boatexistence.com

Bør barn gis lommepenger?

Innholdsfortegnelse:

Bør barn gis lommepenger?
Bør barn gis lommepenger?

Video: Bør barn gis lommepenger?

Video: Bør barn gis lommepenger?
Video: Lommepenger til barn: Tips fra forbrukerøkonom Thea Olsen 2024, Kan
Anonim

Å gi lommepenger til barn så unge som fire eller fem år hjelper dem å begynne å lære om verdien av penger og pengehåndtering. Når barn for eksempel får lommepenger, må de ta valg om forbruk eller sparing. Og hvis de sparer, vil de lære om å vente på ting de vil ha.

Er lommepenger dårlige for barn?

Men er det faktisk en god ting? For: Ja, det er en god ting, fordi… de fleste barn tjener lommepenger når de gjør jobber rundt i huset; gjøremål osv. eller når de gjør det bra på skolen; få priser, bli rost av lærer eller rektor osv., og dette oppmuntrer dem til å gjøre flere av disse tingene.

Hvorfor skal ikke barn tjene lommepenger?

Å ha barn som tjener lommepengene sine for å gjøre arbeid kan også skape et problem hvis andre eller ekstra oppgaver må utføres. … Det kan også være en forventning om at barnet ditt vil få bet alt hver uke uavhengig av om det har fullført jobben eller ikke.

Hvor mye penger bør en 12-åring få for godtgjørelse?

Tradisjonelt får barn en godtgjørelse på $1 til $2 per uke for hvert år i alderen Så hvis du har en 8-åring og en 12-åring, kan du vurdere betale dem $8 og $12 per uke, henholdsvis. Hvis du bor i et område med høyere levekostnader, kan det være fornuftig å betale $1,50 per år i alder eller til og med så høyt som $2 ,

I hvilken alder bør du gi lommepenger?

Å gi lommepenger til barn så unge som fire eller fem år hjelper dem å begynne å lære om verdien av penger og pengehåndtering. Når barn for eksempel får lommepenger, må de ta valg om forbruk eller sparing.

Anbefalt: