Logo no.boatexistence.com

Når fikk Doddie Weir mnd?

Innholdsfortegnelse:

Når fikk Doddie Weir mnd?
Når fikk Doddie Weir mnd?

Video: Når fikk Doddie Weir mnd?

Video: Når fikk Doddie Weir mnd?
Video: То, что случилось с этими осиротевшими щенками разбило наше сердце! 2024, Kan
Anonim

Weir-som nylig feiret sin 51-årsdag, ble offentlig med sin diagnose i juni 2017 og har siden samlet inn millioner til MND-forskning, hovedsakelig gjennom My Name' 5 Doddie Foundation.

Når ble Rob Burrows diagnostisert med MND?

Rob Burrow, som spilte for Rhinos i 16 år, ble diagnostisert med MND i desember 2019 og er nå begrenset til en rullestol, i stand til å kommunisere bare gjennom et øye- drevet kommunikasjonsenhet og tatt hånd om på heltid av sin kone Lindsey.

Hvilken sykdom har Doddie Weir?

Den skotske rugbylegenden Doddie Weir har gitt en oppdatering om tilstanden hans for å leve med motorneuronsykdom (MND)Den tidligere Skottland- og Lions-stjernen snakket med BBC Breakfast i forkant av en dokumentar om Rob Burrow, en tidligere rugbyspiller som lever med samme tilstand.

Forårsaker rugby MND?

Idrettsutøvere inkludert Rob Burrow (rugbyliga), Stephen Darby (fotball) og Doddie Weir (rugbyunion) har alle snakket åpent om sykdommen. " Vi har definitivt sagt at trening er en risikofaktor for motorneuronsykdom", sa Dr Johnathan Cooper-Knock, en av forskerne.

Hvor lenge kan du leve med MND?

Forventet levealder etter diagnose er ett til fem år, med 10 prosent av personer med MND som lever 10 år eller mer. Behovene til mennesker med MND er komplekse og varierer fra person til person.

Anbefalt: