Logo no.boatexistence.com

Hvor snakkes det flamsk?

Innholdsfortegnelse:

Hvor snakkes det flamsk?
Hvor snakkes det flamsk?

Video: Hvor snakkes det flamsk?

Video: Hvor snakkes det flamsk?
Video: The West-Flemish language of Belgium | Bontje speaking West-Vlams | Wikitongues 2024, Kan
Anonim

Flamsk er et vestgermansk språk som er nærmest beslektet med nederlandsk og generelt sett på som den belgiske varianten av nederlandsk. Flamsk snakkes av omtrent 5,5 millioner mennesker i Belgia og av noen få tusen mennesker i Frankrike.

Hvilket land snakker flamsk?

nederlandsk språk, også k alt nederlandsk eller nederlandsk nederlandsk, på Belgia k alt flamsk eller flamsk Vlaams, et vestgermansk språk som er nasjonalspråket i Nederland og, med fransk og Tysk, et av de tre offisielle språkene i Belgia.

Er flamsk og nederlandsk det samme?

Det stemmer, nederlandsk (og ikke flamsk) er et av de offisielle belgiske språkene! … Tross alt er flamsk definert i Oxford Dictionary som det "nederlandske språket som snakkes i Nord-Belgia". Så termene 'flamsk' og 'belgisk nederlandsk' refererer faktisk til det samme språket

Hvor snakkes flamsk mest?

Fleming and Walloon, medlemmer av de to dominerende kulturelle og språklige gruppene i moderne Belgia Flemingene, som utgjør mer enn halvparten av den belgiske befolkningen, snakker nederlandsk (noen ganger k alt nederlandsk).), eller belgisk nederlandsk (også k alt flamsk av engelsktalende), og bor hovedsakelig i nord og vest.

Hvilken religion er i Belgia?

Religion. Flertallet av belgiere er romersk-katolske, men regelmessig oppmøte på gudstjenester varierer. Selv om det er markert i den flamske regionen og Ardennene, har regelmessig besøk i kirken gått ned i den vallonske industriregionen og i Brussel, og nesten en tredjedel av belgierne er ikke-religiøse.

Anbefalt: