Logo no.boatexistence.com

Hvorfor snakkes det quechua i Sør-Amerika i dag?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor snakkes det quechua i Sør-Amerika i dag?
Hvorfor snakkes det quechua i Sør-Amerika i dag?

Video: Hvorfor snakkes det quechua i Sør-Amerika i dag?

Video: Hvorfor snakkes det quechua i Sør-Amerika i dag?
Video: Quechua - The Living Language of the Incas 2024, Kan
Anonim

Det er flere grunner til det språklige mangfoldet i Sør-Amerika. Den ene er at det var få før-columbianske imperier i den nye verden som spredte språkene sine over store territorier, med det bemerkelsesverdige unntaket av Inkariket som spredte quechua over dets domener.

Hvor snakkes Quechua Sør-Amerika?

Quechua, Quechua Runa, søramerikanske indianere som bor i det andinske høylandet fra Ecuador til Bolivia De snakker mange regionale varianter av quechua, som var språket i Inka-imperiet (skjønt den er før inkaene) og som senere ble lingua franca for spanjolene og indianerne i hele Andesfjellene.

Hva er det vanligste språket som snakkes i Sør-Amerika i dag?

Spansk er det mest t alte språket i Sør-Amerika, med portugisisk på andreplass. Andre offisielle språk med et betydelig antall høyttalere er: Guaraní i Paraguay og Bolivia. Quechua i Peru, Ecuador og Bolivia.

Er quechua et døende språk?

Selv om quechua snakkes av åtte til tolv millioner mennesker i seks søramerikanske land, er Quechua et truet språk. … I følge Foundation for Endangered Languages er det i dag ca. 6 500 levende språk.

Er Quechua Maya?

De tre deltakerfamiliene prøver å bevare språkene til tre store før-colombianske imperier - Nahuatl fra aztekerne, quechua fra inkaene og Maya fra Mayaene-folket.

Anbefalt: