Hvor brukes demodulator?

Innholdsfortegnelse:

Hvor brukes demodulator?
Hvor brukes demodulator?

Video: Hvor brukes demodulator?

Video: Hvor brukes demodulator?
Video: Modem vs Router - What's the difference? 2024, Oktober
Anonim

AM-demodulatorer brukes i ethvert radioutstyr som brukes til AM-kringkastingsmottak eller radiokommunikasjonssystemer som bruker amplitudemodulasjon. Selv om amplitudemodulering ikke er så mye brukt som for mange år siden, brukes den fortsatt til kringkasting på lang-, mellom- og kortbølgebåndene.

Hva er formålet med demodulator?

Demodulering. Prosessen med å separere den originale informasjonen eller SIGNALET fra MODULATE CARRIER I tilfellet AMPLITUDE eller FREKVENSMODULASJON involverer det en enhet, k alt en demodulator eller detektor, som produserer et signal som tilsvarer den momentane endringer i henholdsvis amplitude eller frekvens.

Hvilke enheter brukte vi for AM-demodulering?

En diodedetektor er den enkleste enheten som brukes for AM-demodulering. En diodedetektor er bygget med en diode og noen få andre komponenter.

Hvilken demodulator brukes for FM?

Kvadraturdetektoren er sannsynligvis den mest brukte FM-demodulatoren. Den bruker en faseforskyvningskrets for å produsere en faseforskyvning på 90° ved den umodulerte bærefrekvensen. Denne detektoren brukes først og fremst i TV-demodulering og brukes i enkelte FM-radiostasjoner.

Hvilken am-detektor brukes ofte?

Diodedetektoren er den enkleste formen for detektor eller demodulator som brukes for AM-demodulering – den oppdager AM-signalomhyllingen. Diodedetektoren er den enkleste og mest grunnleggende formen for amplitudemodulasjon, AM-signaldetektor og den detekterer innhyllingen til AM-signalet.

Anbefalt: