Hva genetiske rådgivere gjør?

Innholdsfortegnelse:

Hva genetiske rådgivere gjør?
Hva genetiske rådgivere gjør?

Video: Hva genetiske rådgivere gjør?

Video: Hva genetiske rådgivere gjør?
Video: What Is Genetic Counseling? | Jaclyn Haven | TEDxHelena 2024, Oktober
Anonim

Genetiske rådgivere vurderer individ- eller familierisiko for en rekke arvelige tilstander, som genetiske lidelser og fødselsskader. De gir informasjon og støtte til andre helsepersonell, eller til enkeltpersoner og familier som er opptatt av risikoen for arvelige lidelser.

Hva er 5 ting en genetisk rådgiver gjør for en familie?

Hva gjør en genetisk rådgiver?

  • Undervis enkeltpersoner, familier, helsepersonell og lokalsamfunn om familiens helsehistorie, arv, genetisk testing, ledelse, forebygging, ressurser og forskning.
  • Samle familiens helsehistorie og gi en vurdering av sykdomsrisiko.

Er en genetisk rådgiver en lege?

En genetisk rådgiver er ikke en lege, men en lisensiert fagperson som har mottatt spesialisert opplæring og en mastergrad i genetisk rådgivning og en sertifisering fra American Board of Genetic Counseling.

Hva skjer med genetisk veiledning?

Hva skjer under en avtale med en genetisk rådgiver? Din genetiske rådgiver vil spørre om din personlige sykehistorie og resultatene av eventuelle kreftscreeningstester Deretter vil de se på familiens krefthistorie. Rådgiveren vil kartlegge slektstreet ditt og inkludere minst 3 generasjoner.

Er genetisk veiledning verdt det?

I tillegg til å finne risiko for graviditet, kan genetisk veiledning hjelpe deg med å vurdere din egen helserisiko Testresultater kan fortelle om du har økt risiko for hjertesykdom eller visse kreftformer. For eksempel kan tester finne gener som BRCA1 og BRCA2, som begge er assosiert med bryst- og eggstokkreft.

Anbefalt: