Logo no.boatexistence.com

Hvorfor ble Auchinleck sparket?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor ble Auchinleck sparket?
Hvorfor ble Auchinleck sparket?

Video: Hvorfor ble Auchinleck sparket?

Video: Hvorfor ble Auchinleck sparket?
Video: Wie man smaragdgrünen Laba-Knoblauch macht 腊八蒜 2024, Kan
Anonim

Feltmarskalk Sir Claude Auchinleck, general fra andre verdenskrig avskjediget av Winston Churchill fordi han nektet ordre om å motangrep tyske tropper, døde i går i Marrakesh, Marokko, i søvne. Han var 96 år gammel.

Hvilken stilling hadde Sir Claude Auchinleck i hæren?

Etter innledende suksesser i Nord-Afrika under andre verdenskrig, overførte feltmarskalk Sir Claude Auchinleck til India som sjefsjef. Hans utholdende logistiske støtte der var avgjørende for den allierte gjenerobringen av Burma.

Var Claude Auchinleck en god general?

Det fascinerende er at Auchinleck var vellykket som general for slagmarken, men bare fordi han mislyktes som teatersjef. Derimot var han også fantastisk vellykket som CIC i den indiske hæren, og ville sannsynligvis ha vært minst like vellykket på et høyere nivå.

Hvem tok Montgomery over fra?

Slaget begynte 23. oktober 1942 og varte i 12 dager. Det resulterte i en stor seier for den britiske 8. armé. Det var det første avgjørende nederlaget til tyske styrker i andre verdenskrig. Montgomery tok kontroll over the 8th Army i august 1942.

Hadde Monty virkelig en dobbel?

løytnant Clifton James har virkelig doblet opp som Montgomery ved en rekke anledninger Det var veldig nyttig for Montgomery å kunne vises for et publikum, men også jobbe på samme måte tid! James dro til Gibr altar for å hjelpe til med å distrahere tysk oppmerksomhet fra landingene i Normandie, som ventes bare ti dager senere.

Anbefalt: