Logo no.boatexistence.com

Hva er ui- og ux-design?

Innholdsfortegnelse:

Hva er ui- og ux-design?
Hva er ui- og ux-design?

Video: Hva er ui- og ux-design?

Video: Hva er ui- og ux-design?
Video: What is UI vs. UX Design? | What's The Difference? | UX/UI Explained in 2 Minutes For BEGINNERS. 2024, Kan
Anonim

User interface design eller user interface engineering er design av brukergrensesnitt for maskiner og programvare, slik som datamaskiner, hvitevarer, mobile enheter og andre elektroniske enheter, med fokus på å maksimere brukervennligheten og brukeropplevelsen.

Hva gjør en UX- eller UI-designer?

En UX-designer er fokusert på alle aspekter av et produkts utvikling, inkludert design, brukervennlighet, funksjon og til og med merkevarebygging og markedsføring Arbeidet deres berører hele ende-til-ende reise for en brukers interaksjon med et produkt, og inkluderer å identifisere nye muligheter for produktet og virksomheten.

Hva menes med UI UX-design?

User interface (UI)-design refererer til de estetiske elementene ved som folk samhandler med et produkt, for eksempel knapper, ikoner, menylinjer, typografi, farger og mer. User experience (UX)-design refererer til opplevelsen en bruker har når de samhandler med et produkt.

Hva gjør en UI-designer?

A UI Designer - eller User Interface Designer - designer alle skjermene som en bruker vil bevege seg gjennom mens han bruker et nettsted, en app eller et videospill, samtidig som det skaper det visuelle designelementer som gjør denne bevegelsen mulig.

Hva er forskjellen mellom UI- og UX-design?

UX (brukeropplevelse) og UI (brukergrensesnitt) er to avhengige av hverandre termer. Mens brukergrensesnittet generelt tar for seg interaksjonen mellom brukere og datasystemer, programvare og applikasjoner, handler UX mer generelt om en brukers generelle opplevelse av en merkevare, et produkt eller en tjeneste.

Anbefalt: