Logo no.boatexistence.com

Hva er forskjellen mellom en lommebok og en seddel?

Innholdsfortegnelse:

Hva er forskjellen mellom en lommebok og en seddel?
Hva er forskjellen mellom en lommebok og en seddel?

Video: Hva er forskjellen mellom en lommebok og en seddel?

Video: Hva er forskjellen mellom en lommebok og en seddel?
Video: Hvis heksen ga en gave 2024, Juli
Anonim

For eksempel definerer Encarta.com billfold som en sammenleggbar beholder i lommestørrelse for papirpenger, bilder, personlige papirer, noen ganger med et rom for løst vekslepenger. Den definerer lommebok som en liten flat sammenleggbar veske av lær eller plast for oppbevaring av papirpenger og kredittkort, båret i lommen eller veska.

Er en seddel en lommebok?

Som substantiv forskjellen mellom billfold og lommebok

er at billfold er en liten, sammenleggbar hylse eller etui designet for å holde papirvaluta, så vel som kredittkort, bilder osv. mens lommeboken er en liten veske, ofte flat og ofte laget av skinn, for oppbevaring av penger (spesielt papirpenger), kredittkort osv.

Har en kvinne en seddel eller lommebok?

Det ser ut til at lommebok kan være både for menn og kvinner, men i Cambridge-ordboken står det skrevet at lommeboken "brukes spesielt av menn ".

Hvorfor kaller de en billfold?

En seddel er en slank lommebok beregnet på å inneholde papirpenger og noen få kort. … Billfolds er oftest laget av skinn og passer pent i lommen. Ordet stammer fra slutten av 1800-tallet, fra bill, eller "papirpenger", og fold, som antas å være forkortelse for mappe.

Er billfold et gammelt ord?

Ordet 'billfold" er gammeldags og ikke brukt av mange mennesker, absolutt ingen under 30. De fleste jeg kjenner, både menn og kvinner, bruker ordet lommebok selv om deres "pengeoppbevaringsenhet" teknisk sett er en seddel.

Anbefalt: