Logo no.boatexistence.com

Elsker kikuyuer penger?

Innholdsfortegnelse:

Elsker kikuyuer penger?
Elsker kikuyuer penger?

Video: Elsker kikuyuer penger?

Video: Elsker kikuyuer penger?
Video: Гимн Норвегии - "Ja, vi elsker dette landet" ("Да, мы любим этот край") [Русский перевод / Eng subs] 2024, Juli
Anonim

Uansett, det er ingen hemmelighet å si at kikuyu-folk er mer pengesinnede enn noen annen stamme i Kenya. Ja, de elsker penger, og det forklarer hvorfor de strever hardt for å sikre at de har det i massevis.

Hva er Kikuyus kjent for?

I dag er deres viktigste økonomiske aktiviteter handel, landbruk og husdyrhold. De dyrker mange avlinger, inkludert poteter, bananer, hirse, mais, bønner og grønnsaker. Andre vanlige kontantvekster som dyrkes inkluderer te, kaffe og ris.

Er Kikuyus israelitter?

Mens de praktiserer en normativ form for jødedom (lik konservativ jødedom), er de ikke en anerkjent del av noen større jødisk gruppe.

Er Kikuyu matrilineær?

Vel, historiske og antropologiske fakta avslører at Kikuyu-samfunnet var, og delvis fortsatt er, grunnleggende matriarkalsk (ledet av kvinner) og matrilineal (stammet ned gjennom mødre) og lider av påtvingelsen av patriarkatet.

Hva tror kikuyuene på?

Kikuyuene tror på en allmektig skapergud, Ngai, og på den fortsatte åndelige tilstedeværelsen til forfedre Fordi de mislikte okkupasjonen av høylandet deres av europeiske bønder og andre nybyggere, Kikuyu var den første innfødte etniske gruppen i Kenya som påtok seg antikolonial agitasjon på 1920- og 30-tallet.

Anbefalt: