Logo no.boatexistence.com

Når skal du påføre ericaceous kompost?

Innholdsfortegnelse:

Når skal du påføre ericaceous kompost?
Når skal du påføre ericaceous kompost?

Video: Når skal du påføre ericaceous kompost?

Video: Når skal du påføre ericaceous kompost?
Video: College Admissions: When should you apply? 2024, Juli
Anonim

Du bruker ericaceous-kompost når jorda i hagen din er for alkalisk til å vokse kalkhatere Og hvordan vet du pH-verdien i jorda? Vel, du kan enten se på naboenes hager for å se om de dyrker rhododendron, eller du kan kjøpe et jordprøvesett og teste pH selv.

Når bør du ikke bruke ericaceous kompost?

When To Avoid It

Alle planter som foretrekker alkalisk jord, vil for eksempel ikke være egnet for bruk med ericaceous kompost. Selv om ericaceous jord som bare er litt sur kanskje ikke dreper denne typen planter, vil de ikke trives på samme måte som i alkalisk jord.

Hva bruker jeg ericaceous kompost til?

Ericaceous compost er en sur kompost som egner seg til dyrking av kalkhatende planter som rhododendron, asalea, kamelia, calluna og diverse andre syreelskende planter Betydningen av ordet ' ericaceous' er direkte relatert til definisjonen av planter i Ericaceae-familien.

Hva kan jeg legge til kompost for å gjøre den ericaceous?

Making Ericaceous Potting MixBland inn 20 prosent perlitt, 10 prosent kompost, 10 prosent hagejord og 10 prosent sand. Hvis du er bekymret for miljøpåvirkningene av å bruke torvmose i hagen din, kan du bruke en torverstatning som kokos.

Når bør jeg legge til kompost i hagen min?

For å opprettholde sunn jord bør du legge til et tykt lag kompost – minst 2-3″ – hvert år. Hvis du bruker hjemmelaget kompost, er det best å legge den i tidlig høst, slik at den til våren vil ha brutt ned og jobbet seg inn i jorden. Å legge til et tykt lag med kompost om høsten bidrar også til å redusere ugress.

Anbefalt: