Logo no.boatexistence.com

Har en komparativ fordel i produksjonen?

Innholdsfortegnelse:

Har en komparativ fordel i produksjonen?
Har en komparativ fordel i produksjonen?

Video: Har en komparativ fordel i produksjonen?

Video: Har en komparativ fordel i produksjonen?
Video: Comparative advantage specialization and gains from trade | Microeconomics | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

En person har en komparativ fordel ved å produsere noe hvis han kan produsere det til lavere pris enn noen andre Å ha en komparativ fordel er ikke det samme som å være best på noe. Faktisk kan noen være helt udyktige til å gjøre noe, men likevel ha en komparativ fordel på å gjøre det!

Hva vil det si å ha en komparativ fordel i produksjon?

Komparativ fordel er en økonomiens evne til å produsere en bestemt vare eller tjeneste til en lavere alternativkostnad enn sine handelspartnere En komparativ fordel gir et selskap muligheten til å selge varer og tjenester til en lavere pris enn konkurrentene og realiserer sterkere salgsmarginer.

Når en produsent har en komparativ fordel?

Når en produsent har en komparativ fordel i å produsere en vare, betyr det at produsenten: har evnen til å produsere varen til en lavere alternativkostnad enn andre. Anta at en amerikansk arbeider kan lage 50 par hansker eller dyrke 300 reddiker per dag.

Når et land har en komparativ fordel i produksjonen av en vare?

Transkribert bildetekst: Når et land har en komparativ fordel i produksjonen av en vare, betyr det at det kan produsere denne varen til en lavere alternativkostnad enn sin handelspartner Da vil landet spesialisere seg på produksjon av denne varen og bytte den mot andre varer.

Hvordan vet land når de har en komparativ fordel i produksjonen av en god quizlet?

Land har en komparativ fordel i produksjon når de kan produsere en vare eller tjeneste til en lavere alternativkostnad enn andre produsenter. Land har det bedre hvis de spesialiserer seg på å produsere varene de har en komparativ fordel for.

Anbefalt: