Hva er jomfruhinnelag?

Innholdsfortegnelse:

Hva er jomfruhinnelag?
Hva er jomfruhinnelag?

Video: Hva er jomfruhinnelag?

Video: Hva er jomfruhinnelag?
Video: Seks om sex: Hva er jomfruhinnen 2024, September
Anonim

Jomfruhinnen er et tynt og elastisk lag med vev som ligger under skjedeåpningen Ordet "jomfruhinne" kommer fra det greske ordet for "membran". Ikke alle jenter er født med jomfruhinne, og formen og størrelsen er alltid litt annerledes og endres vanligvis over tid.

Hvordan vet du om jomfruhinnen din fortsatt er der?

Hold speilet foran skjeden og vinkle det oppover slik at du kan se åpningen. Bruk pekefingeren eller langfingeren til å spre kjønnsleppene (vaginale leppene) Du bør kunne se en tynn, måneformet kjøttfull membran over den nedre delen av skjedeåpningen hvis jomfruhinnen er intakt.

Hva er en jomfruhinne og hvordan knekker den?

Jomfruhinnen er et membranvev som ikke dekker, men omgir skjedeåpningen. … Den har allerede en liten åpning i seg - som er hvordan menstruasjonsblod og vaginal utflod kommer ut. Så jomfruhinnen " brekker" ikke teknisk, men den kan strekke seg.

Hva gjør jomfruhinnen?

Mange mennesker kan bli overrasket over å høre at jomfruhinnen ikke har noen bevist medisinsk eller fysiologisk hensikt. For noen kvinner er det praktisk t alt ikke noe vev i det hele tatt. For andre er det en membran som dekker skjedeåpningen Den situasjonen er sjelden, og den kan forstyrre sex eller tampongbruk, men den kan fjernes kirurgisk.

Gjør det vondt når jomfruhinnen din ryker?

Det kan være smerter og blødninger første gang en penis eller fingre går inn i skjeden din, men det skjer ikke med alle. Noen mennesker har naturlig mer jomfruhinnevev enn andre - denne smerten og blødningen kan skje når jomfruhinnen blir strukket.

Anbefalt: