Logo no.boatexistence.com

Hvilken er den lengste dagen?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken er den lengste dagen?
Hvilken er den lengste dagen?

Video: Hvilken er den lengste dagen?

Video: Hvilken er den lengste dagen?
Video: Amandas ulovlige behandling gik helt galt 2024, Kan
Anonim

I dag, 21. juni er sommersolverv, som er den lengste dagen i sommersesongen og finner sted på den nordlige halvkule når solen er rett over Krepsens vendekrets. Sommersolverv signaliserer starten på sommersesongen på den nordlige halvkule og begynnelsen av vinteren på den sørlige halvkule.

Hvorfor er 21. juni den lengste dagen?

Hyderabad: 21. juni er den lengste dagen i året for de som bor nord for ekvator. Det oppstår når solen er rett over Kreftens vendekreds, eller mer spesifikt rett over 23,5 grader nordlig bredde. Og denne begivenheten er kjent som sommersolverv.

Hvilken er den korteste dagen?

På junisolverv lener den nordlige halvkule seg mest mot solen, noe som gir oss lengre dager og mer intenst sollys. Det er motsatt på den sørlige halvkule, der 21. juni markerer starten på vinteren og den korteste dagen i året.

Hva er den lengste dagen i 2021?

I år er sommersolverv i dag – mandag 21. juni 2021 – og Storbritannia vil nyte 16 timer og 38 minutter med dagslys.

Hvilken er den lengste dagen i verden?

På 21. juni 2021 vil den nordlige halvkule oppleve sin lengste dag i året, kjent som sommersolverv, eller den første sommerdagen. Dagen bringer også inn den korteste natten. Ordet "solverv" stammer fra det latinske ordet "sol" som betyr sol og "sistere" som betyr stillestående eller stå stille.

Anbefalt: