Hva er en kald meisel?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en kald meisel?
Hva er en kald meisel?

Video: Hva er en kald meisel?

Video: Hva er en kald meisel?
Video: HVA HVIS VICTOR VAR EN BABY? 2024, Oktober
Anonim

KALDE meisler brukes til å skjære gjennom harde materialer som metall eller mur De brukes ofte til å kutte eller forme metall når stokken er tykk og der andre verktøy, som en baufil eller blikkklipp, ville være uegnet. … Den flate meiselen har en flat, kileformet skjærekant som er slipt på begge sider til en 60-graders vinkel.

Hvorfor kalles en kald meisel en kald meisel?

Navnet kald meisel kommer fra bruken av smeder til å kutte metall mens det var kaldt sammenlignet med andre verktøy de brukte til å kutte varmt metall Fordi kalde meisler brukes til å forme metall, de har en mindre spiss vinkel til den skarpe delen av bladet enn en trebearbeidingsmeisel.

Hva er forskjellen mellom en meisel og en kald meisel?

Siden kalde meisler brukes i dannelsen av metall, har de en mindre spiss vinkel til den skarpe delen av bladet enn en standard trebearbeidingsmeisel. Dette betyr at skjærekanten er sterk, men ikke like skarp.

Hva er definisjonen på en kald meisel?

: en meisel laget av verktøystål med en styrke, form og temperament som er egnet for flishugging eller kapping av kaldt metall.

Hvordan bruker du en kald meisel?

Bruk alltid en kald meisel som er litt bredere enn det du kutter. Våt meiselens kant med en dråpe maskinolje. Den smøringen hjelper den å skli gjennom herdede metallkorn. Hold meiselen med tommelen og pekefingeren (som vist), plasser kanten på metallet og slå den med en kulehammer.

Anbefalt: