Logo no.boatexistence.com

Hvor kommer syklopentanon fra?

Innholdsfortegnelse:

Hvor kommer syklopentanon fra?
Hvor kommer syklopentanon fra?

Video: Hvor kommer syklopentanon fra?

Video: Hvor kommer syklopentanon fra?
Video: Hvor kommer Tinemelken fra? 2024, Juli
Anonim

Cyclopentanone er en syklisk keton som er en fargeløs væske med sterk lukt. Det er også kjent som cyklopentanon, ketocyklopentan. Det er avledet fra adipinsyre ved svært høy temperatur i eksistensen av bariumhydroksid.

Hvordan produseres syklopentanon?

Cyclopentanon dannes som et nedbrytningsprodukt av en intramolekylær Claisen-kondensasjonsreaksjonsmekanisme fra adipinsyre, adipinsyre-avledede endegrupper, og også adipamider (Figur 13).

Hvordan lages cykloheksanon?

Sykloheksanon er produsert ved oksidasjon av cykloheksan i luft , vanligvis ved bruk av koboltkatalysatorer: C6H12 + O2 → (CH2)5CO + H 2O. Denne prosessen danner samtidig cykloheksanol, og denne blandingen, k alt "KA Oil" for keton-alkohololje, er hovedråstoffet for produksjon av adipinsyre.

Hva brukes Cyclopentanone til?

Cyclopentanone er en klar-til-hvit væske med en peppermyntelignende lukt. Det brukes som et kjemisk mellomprodukt ved fremstilling av legemidler, insektmidler og gummiprodukter. Cyclopentanone er på listen over farlige stoffer fordi det er sitert av DOT og NFPA.

Hvordan dannes Pentanal?

Produksjon. Pentanal oppnås ved hydroformylering av buten. Også C4-blandinger kan brukes som utgangsmateriale som det såk alte raffinat II, som produseres ved dampkrakking og inneholder (Z)- og (E)-2-buten, 1-buten, butan og isobutan.

Anbefalt: