Logo no.boatexistence.com

Hvilken skjoldbruskkjertel er farlig?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken skjoldbruskkjertel er farlig?
Hvilken skjoldbruskkjertel er farlig?

Video: Hvilken skjoldbruskkjertel er farlig?

Video: Hvilken skjoldbruskkjertel er farlig?
Video: How Dangerous is Thyroid Cancer | UCLA Endocrine Center 2024, Kan
Anonim

Hypertyreose er en tilstand der skjoldbruskkjertelen din produserer mer skjoldbruskkjertelhormoner enn kroppen din trenger. Det er også kjent som "overaktiv skjoldbruskkjertel". Det kan skade helsen til hjertet ditt, muskler, sædkvalitet og mer hvis det ikke behandles effektivt. Den lille, sommerfuglformede skjoldbruskkjertelen er plassert i nakken.

Hvilken skjoldbruskkjertel er farligere?

Både hypo- og hypertyreose kan være farlig, og "hvis den ikke behandles, kan hypotyreose føre til bevisstløshet og død," sier Wanski. På den annen side, hypertyreose "kan forårsake betydelig vekttap, infertilitet, en hjerteuregelmessighet k alt atrieflimmer og dobbeltsyn. "

Kan skjoldbruskkjertelen forårsake død?

Ekstremt lave nivåer av skjoldbruskkjertelhormon kan forårsake en livstruende tilstand som kalles myxedema. Myxedema er den mest alvorlige formen for hypotyreose. En person med myxedema kan miste bevisstheten eller gå i koma. Tilstanden kan også føre til at kroppstemperaturen synker veldig lavt, noe som kan forårsake død

Kan problemer med skjoldbruskkjertelen føre til plutselig død?

TUESDAY 6. september 2016 (He althDay News) -- Personer med høyere nivåer av skjoldbruskkjertelhormon i blodet kan ha større risiko for plutselig hjertedød, selv om disse nivåene er ikke unorm alt høye, antyder en ny studie.

Hva er et norm alt nivå i skjoldbruskkjertelen?

Det normale området for TSH-nivåer er 0,4 til 4,0 milli-internasjonale enheter per liter Hvis du allerede behandles for en skjoldbruskkjertelsykdom, er normalområdet 0,5 til 3,0 milli-internasjonale enheter per liter. En verdi over normalområdet indikerer vanligvis at skjoldbruskkjertelen er underaktiv. Dette indikerer hypotyreose.

Anbefalt: