Logo no.boatexistence.com

Spredning av korona gjennom klimaanlegget?

Innholdsfortegnelse:

Spredning av korona gjennom klimaanlegget?
Spredning av korona gjennom klimaanlegget?

Video: Spredning av korona gjennom klimaanlegget?

Video: Spredning av korona gjennom klimaanlegget?
Video: Could Air Conditioners Be Spreading The Coronavirus? | TODAY 2024, Kan
Anonim

Spreger klimaanlegg koronavirussykdommen?

Selv om det ikke er klare bevis for øyeblikket, flytter vifter og klimaanlegg luft rundt i et rom, så de utgjør teoretisk en risiko for spredning av virale partikler og dråper. Mer forskning er nødvendig for å forstå effekten, om noen, av klimaanlegg på spredningen av covid-19 på offentlige steder.

Det vi er mer sikre på er at den primære måten viruset spres på er gjennom nærkontakt med noen som er syke. Så det er viktig å holde fysisk avstand til andre, dekke til hoste og nysing, vaske hendene ofte og ha på seg et ansiktsdeksel i offentlige områder.

Kan COVID-19 spre seg gjennom HVAC-systemer?

Selv om luftstrømmer innenfor et bestemt rom kan bidra til å spre sykdom blant mennesker i det rommet, er det foreløpig ingen definitive bevis for at levedyktig virus har blitt overført gjennom et HVAC-system for å føre til sykdomsoverføring til mennesker i andre rom som betjenes av samme system.

Kan koronavirussykdommen spre seg raskere i et hus med klimaanlegg?

Waleed Javaid, MD, førsteamanuensis i medisin (infeksjonssykdommer) ved Icahn School of Medicine ved Mount Sinai i New York City, sier at det er mulig, men ikke sannsynlig.

Hvis noen i huset som er infisert av viruset hoster og nyser og ikke er forsiktig, kan små viruspartikler i luftveisdråper sirkulere i luften. Alt som beveger luftstrømmer rundt i rommet kan spre disse dråpene, enten det er et klimaanlegg, en vindusmontert AC-enhet, et tvunget varmesystem eller til og med en vifte, ifølge Dr. Javaid.

Hvor lenge kan covid-19 henge i luften?

De minste veldig fine dråpene, og aerosolpartikler som dannes når disse fine dråpene tørker raskt, er små nok til at de kan forbli suspendert i luften i minutter til timer.

Hvor lenge holder covid-19 seg aktiv ved romtemperatur?

En studie publisert i fant at ved romtemperatur var covid-19 påviselig på stoff i opptil to dager, sammenlignet med syv dager for plast og metall.

Anbefalt: